ANMELDELSE AF BEELZEBUL

V/ SOFIE AMALIE KRISTENSEN, JURASTUDERENDE:

Karakter: 5 ud af 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Det første, der skal siges i denne anmeldelse, er: Det er en fantastisk bog! Man ved, at en bog er virkelig god, når man ikke er i stand til at lægge den fra sig, hvilket er tilfældet med denne bog. Den var en fornøjelse at læse.

Bogen overraskede igen og igen med spændende og veludførte plot-twists, som man ikke er i stand til at forudse. Bogen er udtryk for, at Mona har gennemtænkt hvert eneste ord. Det er rart, at den danske humor trænger igennem. I denne bog er der tale om en uhyggeligt troværdig skildring af det syge sind.

Forfatteren viser stort overskud ved at have imponerende miljøbeskrivelser. Aalborg bliver beskrevet på en måde, der gør, at man føler sig bekendt med byen, selvom man ikke nødvendigvis i virkeligheden er der. Der er ingen tvivl om, at Mona kender byen meget godt. Man kan se omgivelserne for sig og føler derved en endnu større følelse af uhygge, da det er så realistisk. Det er forfriskende med en spændende krimi sat til at foregå i en dansk by.

Denne bog rummer nogle svære temaer, som behandles med største takt. Der er en fremragende fremstilling af tabuer i samfundet. Temaerne omkring mobning, samlevervold, overlevelsesskyld og det syge sind fængslede mig især. Hvis du er til grafiske beskrivelser og høj troværdighed er denne bog lige noget for dig.

Målgruppen for denne bog er alle med interesse for det menneskelige sinds uhyggelige afkroge og tilhængere af krimi og gys. Såvel yngre som ældre kan læse denne bog. Selvom Amanda er en ung pige, kan alle læsere relatere til hende. Alle er i stand til at føle med hende og de andre karakterer. Mona formår at skildre aldersgruppen, Amanda tilhører, realistisk. Ikke kun Amanda er skildret realistisk, det er samtlige personer i denne bog. Disse personer er mennesker, man kunne møde hvor som helst i den virkelige verden. Forfatteren er i stand til at skabe en medfølelse med karaktererne. Personerne i bogen bidrager til hinanden. Især forstyrrede personer skildres suverænt.

Du spørger måske, hvordan denne bog udskiller sig fra andre? Plot-twists er en del af mange bøger, men de er sjældent så veludførte, som de er i denne bog. Forfatteren har en særlig styrke i sin indsigt i menneskets sind, og hun er i stand til at skildre forstyrrede menneskers sindsbevægelse på formidabel vis. Man kan mærke, at bogen er inspireret af ægte historier, hvilket gør den endnu mere uhyggelig.

Jeg ser frem til at læse flere bøger af Mona! Gerne endnu en bog med Amanda, for at se hvordan hendes liv er blevet påvirket efter hendes oplevelser, og hvordan hun overkommer de udfordringer, der må følge med.

Anbefalingen til dig er – læs denne bog!

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *