Anmeldelser af “I Guds skabte billede”

ANMELDELSE AF I GUDS SKABTE BILLEDEwww.krimi-cirklen.dk:

MONA HAWTHORN ANDERSEN. I GUDS SKABTE BILLEDE. 422 Sider.

Mona Hawthorn Andersen er debutant. Hun starter hårdt og brutalt ud. Det sker med fundet af en 15-årig dreng, der findes bestialsk myrdet. Han er bundet på hænder og fødder. Drabssagen bliver Sophies ilddåb i afdelingen for Personfarlig Kriminalitet. Efterhånden som hun graver sig dybere ned i sagen, bliver det tydeligt, at gerningsmanden har et vigtigt budskab at berette om. Dette involverer mystiske aspekter af græsk gudedyrkelse, som viser sig at have en forbindelse til den myrdede drengs familie.

Sophie er i et hæsblæsende kapløb med tiden, samtidig med at flere drab støder til. Det står efterhånden klart for Sophie, at gerningsmanden er at finde blandt drabsofrenes allernærmeste. Spørgsmålet er: Hvilke hemmeligheder gemmer familien på, som har vakt en morders brutale hævntogt?

I Guds Skabte Billede – er en ganske udmærket psykologisk krimi, der på en fin måde viser, hvor tynd grænsen mellem det menneskelige sinds lyse og mørke sider er.

Flot og fremragende debut. Spændende hvad der følger efter. Forfatteren lægger i hvert fald godt ud.

Finn Hansen.

Boganmeldelse – I Guds skabte billede

16. september 2022  Af KREATIVE PIPS

Jeg har læst og anmeldt krimien “I Guds skabte billede” af Mona Hawthorn Andersen.

Bogen “I Guds skabte billede” er modtaget til anmeldelse.

Det er ikke første gang jeg læser Monas bøger, og det bliver helt sikkert heller ikke sidste gang. Du kan finde mine anmeldelser af Monas bøger her. “I Guds skabte billede” er første bog i serien om politikvinden Sophie, og det er samtidig Monas debutroman fra 2017. Jeg har bog nr. 3 i serien liggende klar i min læsestak, så den kommer også på bloggen i nærmeste fremtid.

Monas bøger kan købes i boghandlere eller på nettet, f.eks. her (Reklamelink)

Bogen er en spændende krimi foregående i det nordjyske, men den kunne have foregået hvor som helst i Danmark. Plottet er super godt gennemarbejdet, så jeg først til allersidst kunne gennemskue hvem morderen var. Bogen er skrevet i et let og beskrivende sprog, og det gjorde at historien fængede og det var svært at lægge bogen fra mig.

Jeg er dybt imponeret over den dybde Mona får givet alle personerne. Også fordi der er en bred flok af personer i historien; efterforskningsteamet, de to dele af familien samt alle de løse personer. Historien bliver endnu mere spændende, fordi personerne er så mangfoldigt beskrevet.

Jeg kan mærke at bog nr. 3 allerede trækker i mig, så jeg kan give min varmeste anbefaling til at læse Monas bøger, og herunder “I Guds skabte billede”.

ANMELDELSE AF I GUDS SKABTE BILLEDE V/ RIKKE SONNE, CAND.THEOL., FORFATTER OG FOREDRAGSHOLDER:

I Guds skabte billede er en velskrevet psykologisk krimi med et stort persongalleri i et fletværk af især familierelationer og af episoder i Aalborg, Klarup og omegn hen over 35 år fra 1982. Ved varm og kompetent indsigt favner Mona Hawthorn Andersen egnen og karaktererne med deres mentale udfordringer. Ingen stritter som skive for skydetrang af fordømmelse. Også karakterers selvfordømmelse, der vil komme (usynliges) dom i forkøbet, bliver mødt af forfatterens favntag.

Højt læsetempo befordres af den alvidende fortællers flydende sprog. Sophie og de øvrige efterforskere sætter alle kræfter ind på at opklare mordgåderne, der vokser i antal. Mens presset stiger fra alle sider; få nu stoppet den drabsmand!
I flere rørende scener krymper et barn sig i oplevelsen at være i klemme i kamp mellem personer med magt over dets fysiske udfoldelsesrum og tilsyneladende også over, hvad det har lov at tænke. Horisontalt kæmpes der indbyrdes og vertikalt med en selv og forestillinger om guders magt.

Romanen er: Et velskabt spejlkabinet af sammenhænge og konsekvenser af at lade tanken fylde af frygt, skyld og straf. Et meget fint komponeret billede af, hvordan tanker manifesterer sig. En invitation til at overveje: Hvilket tank(e)indhold vælger jeg selv at tro og give energi og tyngde? Et spejl for:
Tro, at du har fået det (som tanken er fuld af), og det skal gives dig. Men som jeg ser mig selv, ser jeg andre; er tanken fange, er ingen fri? Verden, som jeg oplever den, er et ydre billede af en indre tilstand. Ingen er fange, når tanken er fri.

BOGANMELDELSE I ALT FOR DAMERNE – AF I GUDS SKABTE BILLEDE VED BOGREDAKTØR MARIE-LOUISE TRUELSEN:

ANMELDELSE AF I GUDS SKABTE BILLEDE V/ ANITA HANSEN, BACHELOR OF SCIENCE:

I Guds skabte billede er en fremragende bog!

Det er lykkedes forfatteren at lave nogle meget levende personskildringer, som viser mange af de facetter, vi mennesker har. Det rene er ikke altid så rent, og det rigtige er ikke altid ligetil.

Bogen fænger, og jeg føler mig godt underholdt hele vejen igennem. Bogen er nem at læse, og den ene side tager den anden. Den er svær at lægge fra sig igen.

Mona Hawthorn Andersen har lavet et fantastisk plot, som bliver ved med at overraske, og jeg håber, det ikke er sidste gang, vi hører om Sophie, hendes lidt krøllede hjerne og spændende kollegaer.

Så hvis du er til en velskrevet krimi, med et overraskende plot og nogle spændende personskildringer, vil jeg på det varmeste anbefale dig at læse I Guds skabte billede.

ANMELDELSE AF I GUDS SKABTE BILLEDE V/ JANE VIGSØ:

Forfatterens indsigt i familiedramaer fornægter sig ikke. Qua hendes baggrund som socialarbejder og psykoterapeut er det formentlig virkelige hændelser, der har lagt kimen til denne psykologiske krimi.

I debutromanen I Guds skabte billede får læseren en indsigt i, hvordan man som barn kan blive kvalt i kærlighed. Kærlighedens skjold blandet med det vanvittige sinds uhyrligheder.

Undervejs gennem bogen må man stille sig selv spørgsmålene: Hvem skjuler hvad for hvem? Hvor blind kan man være som nærmeste pårørende til mistrivsel? Hvad skal der til for, at der gribes ind, og hvad er i stand til det? – tilsyneladende ingen. Spændende temaer, som er beskrevet mange gange før. I denne skildring ender det med det ultimative, at nogen bliver så presset, at for at blive fri, må vedkommende frarøve andre deres liv.

Kriminalassistenterne i romanen bærer også, som de fleste andre i persongalleriet, på svigt, traumer og sorger i deres opvækst. Det illustrerer, at der, trods hårde odds, er flere veje videre ud i livet end opløsning og fortvivlelse.

Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog, opdelt i mange kortere afsnit og med tidsforskydninger. Spændingen bevares lige til det sidste, hvor buketten bliver bundet meget fint og til allersidst med overraskende nye afsløringer.

ANMELDELSE AF I GUDS SKABTE BILLEDE V/ LOUISE HAMMER O’CARROLL, PSYKOTERAPEUT OG HYPNOTISØR:

En bragende spændingsroman i et hurtigt tempo! I I Guds skabte billede skaber Mona Hawthorn Andersen et krimiunivers med en tone af stemning, spænding og intensitet, som jeg oplever kun tager til, i takt med, at bogens mange personkarakterer får lov til at udvikle sig.

Jeg mærker en sitrende nerve i bogens flow, hvilket gjorde det svært for mig at løsrive mig fra historien og lægge den fra mig. Opbygningen af krimien sker i et raskt og hurtigt tempo, som medvirker til, at historien forbliver tro i forhold til fortællingens omgivelser.
Sproget er let læseligt, så alle med hang til et godt mordmysterium kan være med og få stillet krimilysten.

Jeg anbefaler denne krimi på det varmeste og glæder mig til, hvad denne upcoming forfatter ellers byder på. Mit bud: hold øje med Mona Hawthorn Andersen.