Min anden halvdel

BOGANMELDELSE AF “MIN ANDEN HALVDEL” SKREVET AF KATRINE BRUUN

ANMELDT AF CAND.MAG., FORFATTER OG PSYKOTERAPEUT MONA HAWTHORN ANDERSEN

Bogen “Min anden halvdel” er modtaget til anmeldelse fra Forlaget BruunsBooks og Forlaget Skriveboblen.

Sidetal: 212 sider
Titel: Min anden halvdel
Forfatter: Katrine Bruun
Udgivet i 2023
Forlag: Forlaget BruunsBooks og Forlaget Skriveboblen

I “Min anden halvdel” skildrer forfatteren Katrine Bruun sin egen livsfortælling via hovedpersonen Kaya, der gennemgår 20 års transformerende vækst qua både tilblivelsen og fraværet af kærlighedsforhold. Kaya møder på en rejse i USA en mand, Eric, som hun forelsker sig voldsomt i. Hun tror, at hendes kærlighed er gengældt, men må sande, at ægte, forpligtende kærlighed ikke er så ligetil at finde.

Bedst som hun tror, at kærligheden måske aldrig vil lykkes for hende, støder hun på den ti år yngre mand, Kenley, som hun har en usædvanlig god kemi med. De har et kort forhold, mens hun stadig er meget betaget af Eric. Hun står over for et valg: skal hun fortsætte on and off forholdet med Eric, eller skal hun vælge Kenley, der ønsker et stabilt forhold med hende? Kaya træffer et skæbnesvangert valg, som hun senere opdager har en sammenhæng med forskellige former for kærlighedsforbindelse.

Kaya oplever i “Min anden halvdel”, at hendes kærlighedsrelationer kan sættes i relief til tre former for kærlighedsforbindelse. Den første form for forbindelse er den karmiske kærlighed, som er et stormfuldt forhold med megen læring for begge parter. Den anden form for forbindelse er soul mate kærligheden, som indebærer kærlighed ved første blik og ofte ægteskab. Her føler man sig hjemme, elsket og beskyttet samt som bedste venner. Man kan have adskillige soulmates, og når man indgår i et soulmate forhold, er der tale om en meget harmonisk og kærlig relation. Den tredje og sidste form for forbindelse er twin flame kærligheden, som handler om, at man finder sin anden halvdel. Dvs. man deler samme sjæl og nærer betingelsesløs kærlighed til hinanden. Her opleves en opvågning, hvor de to twin flames er med til at sætte skub til hinandens spirituelle udvikling.

Romanen beskriver de tre former for kærlighedsforbindelse som meget forskellige måder at være tiltrukket af et andet menneske på. Hvad angår karmiske kærlighedsrelationer, oplever Kaya flere af denne type, hvor hun enten har et meget kort forhold til en person eller som en yoyo vender tilbage til et forhold, selvom noget føles helt forkert. Hun oplever også at have en ustabil soulmate kærlighedsrelation til en person, hvor deres dynamik er kompliceret og ikke får den forløsende effekt, som et stabilt soulmate forhold ville kunne udøve på parterne. Og sidst, men ikke mindst, har hun følelsen af at møde sin twin flame, der sætter en spirituel transformation i gang hos hende.

Min oplevelse af “Min anden halvdel” er, at forfatteren har meget på hjerte omkring kærlighedsrelationer, og at hun gerne vil dele sine indsigter med læserne. Hun gør dette på en ærlig måde, hvor de mange op- og nedture i hendes kærlighedsliv skildres åbent, så scenerne opleves som troværdige udsnit af hendes liv. Der gemmer sig meget guld her for læsere, der gerne vil grave sig ned i dybere lag af parforholds dynamik og blive klogere på nogle af tiltrækningens mange mysterier.

Uanset om man tror på soulmate og twin flame-teorier, kan jeg anbefale at læse “Min anden halvdel”, da den både er underholdende og skarp. Kærlighed er ikke en enkel størrelse, der kan sættes på formel. Kærlighed er en levende, brusende og voldsom flod, der kan skylle alle dæmninger ned. Kærlighed er for alle, og man kan lære at elske sin næste, som man elsker sig selv. Efter at have læst “Min anden halvdel” er jeg blevet bekræftet i, at kærlighed mellem to personer er stort, men den universelle kærlighed til hele menneskeheden er større.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *