Status på mine bøger

Ligesom film tager bøger os med på en rejse ind i spændende verdener. Læsning af romaner er en vigtig del af vores kulturelle arv og en kilde til konstant læring og udvikling. Intet er så fascinerende som at få lov til at træde ind i et univers, der – måske, måske ikke – minder om den tilværelse, vi personligt kender.

Siden 2017 har jeg udgivet 8 bøger: Fra romaner til novellesamlinger, fra krimi til thriller til kærlighed og til socialrealisme. Bøgerne tilbyder noget til læsere med forskellig smag og interesse. Og det er netop skønheden ved bøger – de kan transportere os til miljøer, vi gerne vil udforske nærmere. Til karakterer, som udfordrer vores tankegang og beriger vores liv.

Som med alting i livet bliver noget afsluttet, mens andet er i en spirende proces. I det følgende kan du læse om mine udgivne bøger såvel som de, der er undervejs.

UDGIVNE BØGER

Jeg har skabt en serie af krimier, der finder sted i Aalborg og omegn. Den første roman i serien, “I Guds skabte billede”, blev udgivet i 2017 og introducerede læserne til drabsefterforsker Sophie Liv Kristophersen.

Serien er sidenhen vokset til foreløbig fire krimier, der udforsker mordmysterier, kærlighed, hemmeligheder og komplekse personligheder. De øvrige bind i serien omfatter: “Jægerens skygge”, “Fange til døden” og “Staven”.

Kærlighed er et af omdrejningspunkterne i “Beelzebul” og “Dødemasken”, der er hhv. en psykologisk gyser og en thriller. Hovedpersonerne i romanerne er unge kvinder, der møder en seriemorder – men derefter ophører også enhver lighed for romanerne.

Amanda i “Beelzebul” er 16 år og lige begyndt i gymnasiet, da hendes liv vendes op og ned af en bortførelse. “Beelzebul” er ej en gyser for de sarte, eftersom bogen udforsker livet for offer og gerningsmand på en indgående måde med hårrejsende spænding fra start til slut.

Olivia i “Dødemasken” er i starten af 20’erne og arbejder på en tidligere slaveplantage i USA. Hun har også en seriemorder i hælene, men kærligheden banker på, og dette blander sig sammen med spændingen på en måde, så romanen i sin helhed er en betragteligt lysere og lettere størrelse at fordøje, hvis man er afskrækket af den hardcore gys, som “Beelzebul” repræsenterer. Begge dele kan være godt til forskellige formål – ikke mindst hvis man gerne vil forsøge at forstå både offer og gerningsmands psyke.

Sidst, men ikke mindst har jeg udgivet to novellesamlinger: “Detour” og “Det fjerde bud”. Der er et dystert islæt over fortællingerne, men derudover varierer de i både form og længde.

Et fælles element for mine udgivelser er overraskelsen, eftersom det drivende aspekt for mig som forfatter er at eksperimentere og skabe fortællinger med et twist. Læseren må godt undre sig over både indhold, form og genre. Alting behøver ikke være, som det plejer at være – der er ikke noget sort-hvidt i den virkelige verden, og dette afspejles i mine historier.

BØGER UNDERVEJS

Hver dag er der en strøm af spændende ideer, der potentielt kunne blive til bogform, hvis forfattere arbejder på at fuldføre deres manuskripter. Nye bøger betyder nye eventyr at udforske, nye karakterer at forelske sig i og nye tanker at reflektere over. Bogudgivelser er ikke kun vigtige for læsere, men også for forfattere. Det er gennem udgivelser, at forfattere deler deres stemmer og historier med verden. Det er en måde at forbinde med læsere, skabe debat og berøre mennesker på en unik måde. Bogudgivelser er en mulighed for forfattere til at dele deres passion og vise verden, hvad de har at sige.

På mit arbejdsbord er to projekter lige nu i støbeskeen. Det ene projekt har været mange år undervejs og ligger inden for en anden genre, end jeg hidtil har udgivet, nemlig science fiction. Målgruppen er ikke som sådan givet på forhånd – det er først og fremmest fortællingen om en tolvårig pige og hendes fremtidsverden, der driver projektet.

Det andet projekt indeholder forskellige fragmenter til en helhed, hvor jeg er tilbage i mit velkendte element: thriller og mysterium. Denne fortælling udfolder sig for mig på en helt anden måde, end jeg er vant til, hvilket er spændende og fornyende.

Bogudgivelser er en måde at skabe fællesskaber på. Der dannes forbindelser og åbnes op for dialog mellem mennesker med forskellige baggrunde og livserfaringer. Så lad os hylde bogmarkedet og den mangfoldighed, bøgerne bringer ind i vores liv. Lad os glædes over de utallige historier, der venter på os på boghylderne. Lad os blive fordybet i siderne og få vores fantasi til at flyve frit. Bøger er en fejring af kreativitet, læring og vores kærlighed til at opdage nye verdener.

Jeg vil fortsætte med at åbne op for de ideer, der strømmer – og lade nogle af dem finde vej til papiret.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *