4 udgivelser på vej i 2022

År 2022 er et udgivelsens år for mig. Fire romaner bliver i disse dage færdigredigeret og sendt til Forlaget mellemgaard, som jeg har indgået en aftale med om udgivelse af bøgerne. Fire bøger, det er mange bøger! Mit computer-skrivebord har i årevis opbevaret færdige manuskripter. Det er tid til at sprænge køen og få romanerne udgivet.

Den ene udgivelse, “Det fjerde bud”, er en novellesamling, der består af otte fortællinger. Jeg skrev novellerne fra 2003 til 2022. De øvrige tre romaner udgør selvstændige bind i krimiserien om drabsefterforsker Sophie Liv Kristophersen. Disse krimier er blevet skrevet over en lang årrække, startende i 2011.

I det følgende kan du læse lidt om de fire udgivelser.

DET FJERDE BUD

De otte noveller behandler samfundsmæssige temaer såsom racisme, forvaltning af myndighed inden for det sociale område samt betydningen af at vokse op i et alkoholiseret miljø. En af novellerne, “Det fjerde bud”, handler om Theodor, der er vokset op i en dysfunktionel familie. En alkoholiseret mor, omsorgssvigt og skiftende stedfædre har udgjort rammerne for Theodors barndom. Han står nu over for sit livs største omvæltning.

HF er snart ovre, flytning til en universitetsby venter lige om hjørnet, han har fået en dejlig kæreste. Problemer i hans bagland udgør imidlertid en forhindring for, at han kan flytte fra Skive og starte en ny tilværelse. Hans lillebror bor stadig hos Theodors mor og stedfar. Lillebroren kan ikke – ligesom Theodor – slippe væk fra en hverdag præget af utilregnelige forældre. Theodors storebror er involveret i et stofmisbrugsmiljø og synes at falde mere ud over kanten end nogensinde før. Samtidig begynder minder fra opvæksten at dukke op.

Theodor oplever, at han begynder at ændre personlighed, i takt med at han presses følelsesmæssigt af begivenheder i sin nærmeste omgangskreds. Han føler en vrede, som har ulmet længe. Sandheden om hans fars død lader sig ikke længere putte ned i en kasse. Kan Theodor finde tilbage til sig selv, slippe trådene fra fortiden og starte på en frisk?

JÆGERENS SKYGGE

Krimien “Jægerens skygge” udgør en selvstændig fortsættelse til “I Guds skabte billede”, der blev udgivet i 2017. I andet bind frygter drabsefterforsker Sophie Liv Kristophersen, at der er en koldblodig og sadistisk seriemorder på spil i Aalborg om omegn. En ung kvinde er fundet myrdet i Bundsgårdsparken i Aalborg Øst. Det fremgår af skaderne på liget, at kvinden har været udsat for tortur.

Sophie kaster sig ud i en spektakulær efterforskning, alt imens hun distraheres af sine følelser for makkeren Thor. Det viser sig, at mordet på kvinden har tråde til byens kriminelle underverden. En rockerbande, Lucifer’s Devils, må modvilligt samarbejde med politiet om opklaringen af drabet.

Sophie sætter undervejs i efterforskningen spørgsmålstegn ved vicekriminalkommissærens evner til at lede sagen, da han involveres personligt i den. Hans slægt er forbundet med en mands grusomme oplevelser før, under og efter 2. verdenskrig. Denne mand udgør en vigtig brik for sagens opklaring.

Da en anden kvinde forsvinder fra Aalborg, intensiveres jagten på seriemorderen. En jagt, der sætter livet på spil for Sophie.

FANGE TIL DØDEN

Krimien “Fange til døden” udgør et selvstændigt tredje bind i krimiserien, der startede med udgivelsen af “I Guds skabte billede” i 2017. I bind tre “Fange til døden” kæmper drabsefterforsker Sophie Liv Kristophersen med følgerne af hændelserne i “Jægerens skygge”. Hun er vendt tilbage på arbejde efter en sygemelding grundet PTSD.

En psykiater findes myrdet i en grøft i Nordjylland. Dødsårsagen er, at han er blevet skudt med en armbrøst. Psykiateren ejede en behandlingsklinik i Aalborg samt et opholdssted for anbragte unge, Gården. Under Sophies efterforskning af sagen viser det sig, at personalet på Gården har mange hemmeligheder.

Tre år tidligere blev en ung mand, Tyler, bortført fra Disneyland i USA. Han blev holdt fanget af tre mænd, der havde som opgave at gøre Tyler klar til et liv som fange. Et liv, hvor han ville blive tvunget til at udholde skrækkelige pinsler.

Tylers kidnapning og efterforskningen af drabet på psykiateren fletter sig sammen i et kapløb med tiden, da det viser sig, at antallet af ofre i denne sag er langt større end først antaget.

STAVEN

Krimien “Staven” udgør et selvstændigt fjerde bind i krimiserien, der startede med udgivelsen af “I Guds skabte billede” i 2017. I bind fire “Staven” er Sophie Liv Kristophersen ved at finde lidt ro i tilværelsen, men bliver udfordret, da hendes nærmeste rammes af tragedier. Makkeren Thors lillebror, Samuel, er forsvundet fra sin indlæggelse på en lukket psykiatrisk afdeling i Aalborg. Årsagen til hans forsvinden formodes at være koblet til, at hans kontaktperson, Beatrice, er blevet fundet dræbt i hans soveværelse.

Sophie må sammen med sin makker Thor forsøge at finde Samuel, før der sker flere drab. Alle tror, at Samuel har dræbt sin kontaktperson, eftersom han afsoner en behandlingsdom for et tidligere dobbeltdrab. Thor tror imidlertid, at Samuel er uskyldig i alle de anklager, der er fremsat mod ham. Thor ønsker derfor at finde Samuel, før andre finder ham.

Under gennemgangen af filmede sessioner med Samuel på den psykiatriske afdeling stykker Sophie og Thor gradvist fragmenter sammen, der vender op og ned på Thors oplevelse af hændelser fra sin barndom. Han kan ikke længere benægte, at han muligvis selv har været offer for en forrykt persons sadistiske manipulationer.

Kæresten til en af Sophies kolleger bliver indlagt på hospitalet, mistænkt for at have udøvet selvskade. Men hun påstår, at hun ikke husker at have påført sig selv skade. Sophie må handle hurtigt, da det viser sig, at hun kan blive næste offer i rækken for en seriemorders legen kispus.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *