ANMELDELSE AF “I GUDS SKABTE BILLEDE”

Anmeldelse af “I Guds skabte billede” ved Jane Vigsø:

Forfatterens indsigt i familiedramaer fornægter sig ikke. Qua hendes baggrund som socialarbejder og psykoterapeut er det formentlig virkelige hændelser, der har lagt kimen til denne psykologiske krimi.

I debutromanen ”I Guds skabte billede” får læseren en indsigt i, hvordan man som barn kan blive kvalt i kærlighed. Kærlighedens skjold blandet med det vanvittige sinds uhyrligheder.

Undervejs gennem bogen må man stille sig selv spørgsmålene: Hvem skjuler hvad for hvem? Hvor blind kan man være som nærmeste pårørende til mistrivsel? Hvad skal der til for, at der gribes ind, og hvad er i stand til det? – tilsyneladende ingen. Spændende temaer, som er beskrevet mange gange før. I denne skildring ender det med det ultimative, at nogen bliver så presset, at for at blive fri, må vedkommende frarøve andre deres liv.

Kriminalassistenterne i romanen bærer også, som de fleste andre i persongalleriet, på svigt, traumer og sorger i deres opvækst. Det illustrerer, at der, trods hårde odds, er flere veje videre ud i livet end opløsning og fortvivlelse.

Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog, opdelt i mange kortere afsnit og med tidsforskydninger. Spændingen bevares lige til det sidste, hvor buketten bliver bundet meget fint og til allersidst med overraskende nye afsløringer.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *